Biosalong med stolar riktade mot filmduken.
 

Filmpolitiskt toppmöte 
Se inspelningen från Filmpolitiskt toppmöte 2020
 
För tredje gången arrangerade Göteborg Film Festival och Västra Götalandsregionen Filmpolitiskt toppmöte, en arena där politiker på alla nivåer tillsammans med tjänstemän och bransch diskuterade filmpolitik. Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, inledningstalade. Därefter följde debatt om filmpolitiken i förhållande till de filmpolitiska målen, produktionsrabatter, miljöstrategier och kompetensförsörjning. Johanna Koljonen höll en presentation om det snabbt föränderliga produktions- och konsumtionslandskapet för film och tv, med utgångspunkt från Nostradamusrapporten. Key note speaker Jennifer Smith, Head of inclusion, British Film Institute, höll ett föredrag om jämställdhet.

Se inspelningen från Filmpolitiskt toppmöte 2020
   
   

Ny förvaltning
Kultur i Väst och Västarvet blir Förvaltningen för kulturutveckling
 
En tydligare, effektivare och mer samordnad regional kulturverksamhet. Det är målet när Västarvet och Kultur i Väst från 1 januari 2020 tillsammans bildar Västra Götalandsregionens nya Förvaltningen för kulturutveckling. Ambitionen är att bidra till att alla som bor i Västra Götaland får tillgång till ett rikt kulturliv.

Läs mer om den nya förvaltningen
   
   

Söka stöd från kulturnämnden
Förändring för stödformen kulturstrategiskt utvecklingsstöd (KSU)
 
Enligt beslut i kulturnämnden 2019-12-05 kommer stödformen kulturstrategiskt utvecklingsstöd (KSU) inte att utlysas från och med 2020. KSU kommer att succesivt ersättas inom ramen för verksamhetsstöd och (utvecklings-) projektstöd. Verksamhetsstöden kommer därmed att bli sökbara.

Läs mer om förändringar i stödformen KSU

 
   
Flera personer sitter på en bänk med datorer och surfplattor.
 
Fakta Västra Götaland
Digitala kulturvanor ökar i Västra Götaland
 
Västra Götalänningarna blir allt mer digitala i sina kulturvanor. Det märks bland annat på biblioteken där nedladdningen av e-böcker ökar och att allt fler föredrar flexibla studier istället för traditionella studiecirklar. Det visar Fakta Västra Götaland, som tas fram av Västra Götalandsregionen.

Läs artikeln i VGR Fokus

 

Utlysning av stöd
Ansök om stöd för utvecklingsprojekt
 
Mellan 1 februari och 16 mars kan du ansöka om stöd för utvecklingsprojekt. Kulturnämnden vill genom stödet uppmuntra samverkan mellan professionella och amatörer, mellan Västra Götaland och aktörer nationellt och internationellt och över konstartsgränser genom stöd till produktioner, konstnärliga processer, festivaler, förstudier och andra kulturprojekt.

Läs mer och ansök på vår hemsida