Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt stipendium till konstcuratorer

Konstcuratorer som arbetar i Västra Götaland kommer att kunna söka stipendium om 50 000 kr från Västra Götalandsregionen. Första ansökningsomgången kommer att öppna under våren 2022. Information om ansökan publiceras på vår webbsida.

Stipendiet ska möjliggöra för en curator inom samtidskonst att resa och etablera kontakter med konstnärer och kulturinstitutioner, både i Sverige och på den internationella konstarenan. Kontakter som i sin tur ska leda till nya uppdrag och därmed främja en positiv utveckling inom området.

– Curators blir en allt viktigare yrkesroll, särskilt vid internationella sammanhang. Vårt nya stipendium är en möjlighet att stärka de curators som finns i Västra Götaland. Genom stipendiet ger vi dem möjlighet att skapa nya kontakter som förhoppningsvis kommer att berika den västsvenska konsten, säger Conny Brännberg, ordförande för kulturnämnden. 

Texten uppdateras när ansökan öppnar. 

Regionutvecklare – Vidgat deltagande, Bild & form
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-15 11:12