Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Öppen träff för kulturaktörer på Världskulturmuseet

Den 8 november 2021 utnämndes Göteborg till Unesco City of Literature. Det vill vi nu fira med dig som är författare, förläggare, föreningsverksam, arrangör eller på annat sätt aktiv aktör inom litteraturfältet genom en öppen träff. Kanske är du också nyfiken på om utnämningen kan innebära några möjligheter för dig?

Öppen träff för kulturaktörer på Världskulturmuseet, 1 mars kl.18-20

Varmt välkommen till en kväll där vi firar Göteborg och låter litteraturen stå i fokus. På scenen blir det korta intervjuer med några av litteraturstadens aktörer – och så blir det läsningar av två av Göteborgs många författare - Johannes Anyuru och Olivia Bergdahl - båda aktuella med nya verk under 2022. 

Ingen föranmälan krävs, men kom i tid för att säkra din plats! Fri entré.

Värdar för kvällen är Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs Stads kulturförvaltning. Kvällen är en del av samarbetet Litteraturstaden Göteborg där Västra Götalandsregionen är en av tre huvudparter. 

Läs mer på Litteraturstadens webbsida

Litteraturpolitiskt toppmöte 4 mars 2022


Senast uppdaterad: 2022-02-21 14:58