Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stort intresse för Sveriges första litteraturpolitiska toppmöte

För första gången arrangeras ett nationellt litteraturpolitiskt toppmöte för särskilt inbjudna politiker och tjänstepersoner från nationell, regional och kommunal nivå samt företrädare för olika delar av litteraturbranschen. Syftet är att kraftsamla kring svensk litteraturpolitik. Huvudarrangörer av det litteraturpolitiska toppmötet är Bokmässan och Västra Götalandsregionen, i samarbete med övriga huvudparter inom Litteraturstaden Göteborg.

Som värdar för mötet står Frida Edman, ansvarig för Bokmässan samt Conny Brännberg, ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Programmet invigs av talman Andreas Norlén, som har gjort sig känd för sin alldeles särskilda talang för att citera författare och poeter. Därefter följer en rad spännande programpunkter med fokus på svensk litteratur och litteraturpolitik, under ledning av Tara Moshizi, journalist och redaktör på Bokmässan.

Conny Brännberg, ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd har drömt om ett litteraturpolitiskt toppmöte i många år.

– Vi har väldigt goda erfarenheter av hur kulturpolitiken kan utvecklas när vi träder upp tillsammans mellan olika nivåer. Nu ska vi fokusera tillsammans på litteraturen, vilket känns väldigt stimulerande och utmanande – efter toppmötet hoppas jag att vi är många som kan och vill kalla oss ”litteraturpolitiker”. Och det är glädjande att Unesco nu markerar att vi är en litteraturregion!
 
Läs hela pressmeddelandet
 

Läs mer på Litteraturstadens webbsida


Senast uppdaterad: 2022-02-21 14:49