Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarium om hjälp att söka kulturstöd

Publicerad: Uppdaterad:

Välkommen till en serie webbinarium om Västra Götalandsregionens stöd till regionens kulturliv med anledning av Corona/covid-19. Alla webbinarium sänds via Facebook av Förvaltningen för kulturutveckling.

Förvaltningen för kulturutveckling på Facebook

Helpdesk-webbinarium:

8 maj: Annika Strömberg, regionutvecklare på Västra Götalandsregionen, berättar om de olika insatserna i VGR:s stödpaket och hur en kan ta del av dem. 

14 maj: Samtal med Rasmus Heyman, som är gruppchef för Kulturella och kreativa näringar på Business Region Göteborg. Han kommer att fördjupa hur man kan nyttja både regionala och statliga stöd för näringslivet, och hur man kan tänka lite mer som företag.

18 maj: Regionala fortbildningsinsatser för kultursektorn. En del av Västra Götalandsregionens stöd ska ges i form av utbildningsstipendier till utövare. Lyssna och ställ frågor till Peter Hiltunen, verksamhetschef på Kulturakademin, som fått i uppdrag att utforma utbildningarna. 

Fler datum kommer!

Stödpaket till kultur- och föreningsliv

Västra Götalandsregionens kulturnämnd har tagit beslut om olika slags stipendier och kompetensutveckling till kulturutövarna, samt stöd till kulturens mindre organisationer, som är avgörande för den kulturella infrastrukturen. Dessutom säkras basfinansiering för 80 organisationer med treåriga stöd, oavsett om arrangemang ställs in.

Kontaktuppgifter och mer om vad Västra Götalandsregionen gör för kultur- och föreningsliv med anledning av covid-19 finns på: 

www.vgregion.se/kulturcovid19


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-05-06 13:42