Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

VGR var partner för Bokmässans tema Med(ie)vetenhet

Västra Götalandsregionen var huvudpartner för ett av bokmässans tre teman för 2019: Med(ie)vetenhet. Genom samarbetet med Bokmässan får bibliotekarier och lärare, men också allmänheten, en viktig och unik möjlighet att fördjupa och utveckla kunskaper, och ta del av det senaste inom området.

Mötesplats Med(ie)vetenhet var en ny samlingspunkt på Bokmässan 2019, där det hölls workshops och samtal, poddades, diskuterades och visades film. Besökarna fick fördjupa sig i aktuella frågor och gräva djupare i svåra ämnen.

Västra Götalandsregionen arrangerarde ett femtiotal programpunkter där vi utforskade MIK i förhållande till bland annat spelutveckling, digital källkritik, medborgarservice, hållbar utveckling, integration, skapande skola och digitalisering av biliotek. 

Program för Mötesplats Med(ie)vetenhet

Läs mer om Bokmässans tema Med(ie)vetenhet

Våra fyra MIK-seminarier i Bokmässans seminarieprogram

Under våra fyra MIK-seminarier fick olika experter resonera kring MIK-frågor med fokus på mänskliga rättigheter och om MIK som motståndskraft mot desinformation. Här fördjupade vi oss också i ungas nyhetsanvändning och tittade på hur MIK kan bidra till ökad förståelse och ett positivt diskussionsklimat.

MIK-seminarier som arrangerades av Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionens MIK-satsning 2019

Västra Götalandsregionen storsatsar i år på medie- och informationskunnighet, MIK. I september 2019 stod VGR värd för UNESCO Global MIL Feature Conference och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum, tillsammans med Göteborgs Universitet och Svenska UNESCO-rådet. Vi var också huvudpartner för temat Med(ie)vetenhet under Bokmässan 2019, med bland annat ett omfattande program på Mötesplats Medievetenhet.

Läs mer om våra olika MIK-satsningar på vgregion.se/mik

Senast uppdaterad: 2019-09-30 11:34