Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Program Mötesplats Med(ie)vetenhet

På Mötesplats Med(ie)vetenhet kunde besökare ta del av workshops, samtal, lyssna på poddinspelning och se film. Vi skapade denna dynamiska MIK-mötesplats tillsammans med Lärarförbundet, Svensk biblioteksförening, UR, Statens medieråd samt Kommittén för nationell satsning på Medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet.

Västra Götalandsregionen arrangerade ett femtiotal programpunkter där vi utforskade MIK i förhållande till bland annat spelutveckling, digital källkritik, medborgarservice, hållbar utveckling, integration, skapande skola och digitalisering av biliotek. 

Program för Mötesplats Med(ie)vetenhet

MIK-läktaren  På MIK-läktaren gavs föredrag, presentationer och intervjuer. 

MIK-poddar Från en poddstudio på Mötesplatsen kunde besökare lyssna på livesändningar som belyste olika perspektiv av MIK-frågor.

MIK-bion På MIK-bion hölls filmvisningar och filmpresentationer på Mötesplatsens egen biograf.

MIK-workshop Besökare fick delta i våra workshops där de fick prova på olika verktyg och bidra med sina kunskaper i olika forum.

Västra Götalandsregionens MIK-satsning 2019

Västra Götalandsregionen storsatsar i år på medie- och informationskunnighet, MIK. I september 2019 stod VGR värd för UNESCO Global MIL Feature Conference och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum, tillsammans med Göteborgs Universitet och Svenska UNESCO-rådet. Vi var också huvudpartner för temat Med(ie)vetenhet under Bokmässan 2019, med bland annat ett omfattande program på Mötesplats Medievetenhet.

Läs mer om våra olika MIK-satsningar på vgregion.se/mik

Senast uppdaterad: 2019-09-30 11:52