Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Internationella samarbeten och utbyten

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att skapa och upprätthålla internationella kontakter, globalt och inom EU. Västra Götalandsregionens kulturnämnd utvecklar modeller för internationellt utbyte och stödjer projekt som blandar uttryck från olika kulturer.

Västra Götaland är en region som är öppen mot omvärlden. Såväl globalisering som EU-beslut berör alla regionens ansvarsområden. Genom att vara internationellt aktiv kan Västra Götalandsregionen både lära av andra och påverka beslut. Det handlar om kontakter med enskilda regioner och om arbete i nätverk och organisationer. Vi arbetar med det skandinaviska närområdet, med övriga EU och globalt.

Riktlinjer för strategiområdet Öka internationaliseringen

Samarbeten inom EU

EU-projekt, medfinansiering och organisationer

Internationella samarbetsavtal med regioner

Vilniusregionen

North East England

Västra Götalandsregionen är en fristadsregion 

Att vara en fristadsregion betyder ett starkt ställningstagande för yttrandefriheten för konstnärer som lever under hot i sina hemländer. Hotade konstnärer runt om i världen ska kunna bosätta sig i en kommun, som genom regionalt stöd kunnat bli en fristadskommun i Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen som fristadsregion 

Stöd att söka för internationella utbyten 

Internationella resestipendier

Gästateljéer

Senast uppdaterad: 2020-09-24 11:53