Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Vilniusregionen

Sedan slutet av 2014 har kulturnämnden i Västra Götaland ett samarbetsavtal med Litauiska regionen Vilnius.

De områden som identifierats som tänkbara utvecklingsområden är bland annat konsthantverk, barockkultur, historiska besöksmål, scenkonst, kulturarv, teater – särskilt riktat mot barn och unga samt ungdomars deltagande i kultur och idrott.

En rad aktiviteter har genomfört i form av matchmaking-aktiviteter som resulterat i att närmare ett 50-tal ungdomar från Vilniusområdet och Västra Götaland träffats för att utbyta erfarenheter och för att skapa inom musik, konst, foto och litteratur.
Körsamarbete har utvecklats mellan Skara och Herrljunga och kommuner i Vilniusregionen. Utställningar inom smides och konsthantverk har också genomförts samt ett antal konserter inom främst jazzgenren.

Avtalet löpte ut i slutet av 2017 men ambitionen från båda sidor är att det ska förnyas och förlängas under första halvan av 2018.

Regionutvecklare – Internationell samordning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-03-08 16:29