Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Översättarstöd

Stödet ska gå till svensk översättning av litterära verk (prosa, poesi, essä, dramatik, fakta, barn- och ungdomsböcker) och söks av bokförlag tillsammans med författare.

Syftet med stödet

Stödet ska ge ökade möjligheter till synlighet för författare med invandrarbakgrund och öka förlagens ekonomiska möjligheter att satsa på författare som skriver på annat språk än svenska.

Provöversättningsstöd

Utöver översättarstödet går det även att söka provöversättningsstöd. Syftet med provöversättningarna är att göra det lättare för författare att presentera sitt verk för potentiella förlag och därmed underlätta ansökan om översättarstöd för hela verket.

Vem kan söka stödet?

För båda stödformerna gäller att författaren ska vara skriven i Västra Götaland.  Provöversättningsstödet och översättarstödet administreras av Författarcentrum Väst.

Datum och utlysning för 2019 kommer att publiceras på den här sidan under våren. Ansökningsperioden är mellan 14 maj och 30 september 2019.

Läs mer om stödet

Utlysning 2018 

www.oversattarstod.se

Kontakt

Hedvig van Berlekom, Författarcentrum

Epost: oversattarstod@forfattarcentrum.se

Senast uppdaterad: 2019-12-18 16:07