Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Program Mötesplats Med(ie)vetenhet

På Mötesplats Med(ie)vetenhet kan du ta del av workshops, samtal, lyssna på poddinspelning och se film. Vi skapar denna dynamiska MIK-mötesplats tillsammans med Lärarförbundet, Svensk biblioteksförening, UR, Statens medieråd samt Kommittén för nationell satsning på Medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet. Välkommen att lyssna, delta och diskutera!

Västra Götalandsregionen arrangerar ett femtiotal programpunkter där vi utforskar MIK i förhållande till bland annat spelutveckling, digital källkritik, medborgarservice, hållbar utveckling, integration, skapande skola och digitalisering av biliotek. 

Alla våra programpunkter hittar du nedan och i Bokmässans program för Mötesplats Medievetenhet 

Program för Mötesplats Med(ie)vetenhet

MIK-läktaren  På MIK-läktaren ges föredrag, presentationer och intervjuer. 

MIK-poddar Från en poddstudio på Mötesplatsen kommer du att kunna lyssna på livesändningar som belyser olika perspektiv av MIK-frågor.

MIK-bion Välkommen på filmvisningar och filmpresentationer på Mötesplatsens egen biograf!  

MIK-workshop Välkommen att delta i våra workshops, där du får prova på olika verktyg och bidra med dina kunskaper i olika forum.

MIK-fiket

Välkommen till mötesplatsens mingelyta för MIK-nyfikna! Här kan du fortsätta samtalen efter en programpunkt, nätverka eller bara hänga.

Här finns också Bibblan svarar under alla dagar. Bibblan svarar drivs av Malmö stadsbibliotek som en del av ett nationellt utvecklings- och samverkansuppdrag i partnerskap med Kungliga biblioteket. Det är en gratis svarstjänst som biblioteken erbjuder, där man kan fråga vad man vill på svenska eller engelska. Under Bokmässan svarar bibblan live från MIK-fiket och bibliotekarier från hela landet som arbetar med tjänsten medverkar.

Mötesplats Medievetenhet hittar du i D-hallen. Intill den hittar du även vår monter med nummer D01:29. I montern presenterar vi våra regionala MIK-satsningar och står redo att prata MIK-frågor med dig.

Västra Götalandsregionens MIK-satsning 2019

Västra Götalandsregionen storsatsar i år på medie- och informationskunnighet, MIK. Vi står i september 2019 värd för UNESCO Global MIL Feature Conference och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum, tillsammans med Göteborgs Universitet och Svenska UNESCO-rådet. Vi är också huvudpartner för temat Med(ie)vetenhet under Bokmässan 2019, med bland annat ett omfattande program på Mötesplats Medievetenhet.

Läs mer om våra olika MIK-satsningar på vgregion.se/mik

Senast uppdaterad: 2019-09-10 10:24