Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalands regionala kulturplan 2016–2019

Västra Götalands regionala kulturplan 2016–2019 är framtagen i enlighet med överenskommelsen med staten om Kultursamverkansmodellen, men omfattar all regional kulturutveckling i Västra Götaland och inte bara de kulturområden som ingår i modellen. Den är därför en kompass för att genomföra såväl den nationella kulturpolitiken som Västra Götalandsregionens kulturpolitik.

Kulturplanen är inte ett dokument som ensamt skapar och styr regionens kulturpolitik. Den samverkar med visionsdokument, policybeslut, strategier och riktlinjer på både regional, nationell och internationell nivå. Kulturnämnden strävar efter att så långt som möjligt arbeta evidensbaserat genom att ta till sig och ibland initiera forskning inom sitt verksamhetsområde. Kulturnämnden beslutar om finansiering och prioriteringar i detaljbudget för varje år.

Senast uppdaterad: 2019-06-28 10:08