Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Personsäkerhet

Att människor känner trygghet i Västra Götalandsregionens lokaler och verksamheter är grundläggande för allt kvalitets- och säkerhetsarbete.

För att undvika att utsättas för hot eller våld måste vi arbeta förebyggande och samtidigt vara väl förberedda om det inträffar. Grunden i arbetet med personsäkerhet är beslutade rutiner för personsäkerhet. Dessutom finns rutiner och instruktioner som styr specifika delområden.

Utbildningsmaterial om personsäkerhet

Här finns ett utbildningsmaterial som du som utbildar inom personsäkerhet kan använda dig av inom din egen verksamhet. 

Personsäkerhetsutbildning - PowerPoint

Rutiner och instruktioner

Regional rutin för trygghetstjänst

Rutin för oförutsedd händelse vid resa

Checklistor till Rutin för oförutsedd händelse vid resa:

Checklista resesäkerhet inför resa

Checklista för resande personal

Checklista för chefer och medarbetare hemma

Instruktion

Instruktion för fotografering och filmning i vården

 

För detaljerad information, kontaktuppgifter etcetera hänvisas till respektive förvaltnings säkerhetsfunktion.

Utbildning

Webbutbildning: Ett tryggt valår 2022 - SKR 
Bland det viktigaste du som förtroendevald, nominerad politiker och valarbetare kan göra är att lära dig mer om riskerna och hur du kan hantera dem. Kunskaperna i den här kursen är till nytta för dig men också för kollegor som drabbats och där du kan vara den som ger stöd och råd.

Fly-Göm-Slåss
Pågående dödligt våld. Hur ska jag agera om jag möter det otänkbara? Du ska tänka på att i först hand fly i andra hand gömma dig och som sista utväg slå tillbaka.

Personsäkerhet bemötande (webbutbildning)
Utbildningen vänder sig till samtliga medarbetare i VGR som i sin yrkesroll kan hamna i konfliktsituationer som innefattar hot och våld

Så bör du agera vid terrorattentat 
Risken att du ska drabbas av ett terrorattentat är liten, men genom att vara förberedd ökar du dina chanser att klara dig om det trots allt inträffar. Här får du veta vad du behöver göra och tänka på vid ett terrorattentat. Utbildningsfilm från MSB.

Skydd mot informationspåverkan
Webbkurs - MSB. Kursen ger dig förutsättningar för att bli medveten om vad informationspåverkan är och ger dig verktyg för att kunna identifiera påverkanstekniker.


Senast uppdaterad: 2022-02-16 10:14