Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny koncernstab för fokus på digitalisering

Ann-Marie Schaffrath

Den 1 september bildades en koncernstab för digitalisering på Koncernkontoret. Staben är en sammanslagning av verksamheter och befattningar som arbetar med digitalisering på olika sätt. Digitaliseringsstabens ansvar är att styra, leda och utveckla digitalisering och IS/IT inom VGR och Västra Götaland.

Ann-Marie Schaffrath är digitaliseringsdirektör och ansvarig för den nya staben. Hon ser digitalisering som en viktig förutsättning för VGR:s utveckling och framgång i omställningen till en mer nära vård, genomförandet av FVM och strävan mot målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare 2030. 

– Samhället vi lever i blir mer och mer digitalt och som stor och viktig samhällsaktör behöver Västra Götalandsregionen vara med och nosa i framkant av den digitala utvecklingen. Inte minst förväntar sig regionens invånare att vi är med i den utvecklingen, säger Ann-Marie Schaffrath. 

Digitalisering handlar i grunden om verksamhetsutveckling med hjälp av digitala lösningar och berör hälso- och sjukvården såväl som regionens andra verksamheter. 

– Jag ser fram emot att arbeta med digitalisering tillsammans med verksamheterna i VGR. Samverkan och samarbete är nycklar till en digitalisering som underlättar vardagen för regionens medarbetare och invånare, säger Ann-Marie Schaffrath. 

Organisation för koncernstab digitalisering 

Koncernstab digitalisering bildas av olika funktioner inom digitalisering på Koncernkontoret. Även VGR IT – där Richard Karlsson är ny chef sedan ett par veckor – ingår i den nya staben. 

Det blir inga omedelbara förändringar i vardagen för de medarbetare som nu ingår ikoncernstab digitalisering. 

– Det är först nu vårt arbete tillsammans börjar. Under hösten ska vi komma fram en struktur för organisationen och vårt arbete. Jag vill att det ska finnas möjlighet att påverka för dem som ingår i organisationen, säger Ann-Marie Schaffrath.

Utöver att formera organisationen för koncernstab digitalisering har Ann-Marie Schaffrath nu även ansvaret för uppdragen att ta fram en ny IS/IT styrmodell, ny finansieringsmodell samt att fortsätta dialogen om en utvidgad serviceorganisation. 

SKRIBENT: Catrine Sangberg, kommunikatör, VGR IT 


Senast uppdaterad: 2020-06-26 14:22