Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

GöteborgsOperan AB

Här finns bolagsinformation om GöteborgsOperan AB.

Det här gör GöteborgsOperan

GöteborgsOperan har i uppdrag att bedriva opera-, musikal- och dansverksamhet med hög internationell konstnärlig kvalitet för en bred publik. Bolagets orkester ska också bedriva konsertverksamhet.

GöteborgsOperan ska upprätthålla och utveckla sin nationella och internationella position som ett av norra Europas intressantaste operahus. Utifrån operahuset i Göteborg och scenen i Skövde, samt genom turnéer, gästspel och digital media, ska bolaget nå invånarna i Västra Götaland oavsett ålder, kön och/eller social bakgrund. Bolaget ska ge internationell lyskraft till Västra Götaland och bidra till att utveckla Västra Götalands kreativa potential och kompetens inom scenkonst.

GöteborgsOperans verksamhet bedrivs i enlighet med uppdrag från Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 2018-2020

GöteborgsOperans webbplats

Bolagsinformation om GöteborgsOperan

GöteborgsOperan har en bolagsordning, och det finns ägardirektiv. Västra Götalandsregionen (VGR) är den enda ägaren till 100%. VGR äger 13 000 aktier med ett aktiekapital på 13 miljoner kronor. GöteborgsOperans organisationsnummer är 556121-7828. Siffrorna är hämtade från bolagets årsredovisning 2018.

Senast uppdaterad: 2020-03-23 09:21