Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Turistrådet Västsverige AB

Här finns bolagsinformation om Turistrådet Västsverige AB.

Det här gör Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige har i uppdrag att utveckla och marknadsföra Västsverige (Västra Götaland) som destination samt stimulera till hållbart företagande och ökad konkurrenskraft inom besöksnäringen. Bolaget ska tillsammans med besöksnäringens intressenter initiera och driva viktiga utvecklingsfrågor, förmedla strategiska kunskapsunderlag och vara en självklar samarbetspartner vid hållbar affärsutveckling samt marknadskommunikation.

Turistrådet främjar en hållbar utveckling av besöksnäringen och bedriver sin verksamhet i nära samverkan med näringsliv och kommuner.

Turistrådets verksamhet bedrivs i enlighet med uppdrag från Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd.

Turistrådet Västsveriges webbplats

Bolagsinformation

Turistrådet Västsverige har en bolagsordning, och det finns ägardirektiv. Västra Götalandsregionen (VGR) är den enda ägaren till 100%. VGR äger 1000 aktier med ett aktiekapital på 1 miljon kronor och ett aktieägartillskott på 0,7 miljoner kronor. Turistrådet Västsveriges organisationsnummer är 556459-4538. Siffrorna är hämtade från bolagets årsredovisning 2018.

Senast uppdaterad: 2020-03-23 09:22