Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Handslaget gick till Martin Jakobsson

Hybridoperationssal

Under 2015 års bankett för Upphandlingsdagarna presenterades vinnaren på Hamburger Börs. Priset gick till Martin Jakobsson från koncerninköp, Västra Götalandsregionen.

De nominerade valdes fram genom ett urval av hundratalet föreslagna kandidater. Redan som nominerad kan man alltså räkna sig bland vinnarna. I år fanns Västra Götalandsregionen representerat genom inte mindre än två upphandlingar och tre personer; förutom Martin Jakobsson som kammade hem priset, fanns även Per Norstedt och Tommy Malmström.

- Vi är oerhört stolta över våra nomineringar. Ett stort grattis till Martin som vann, men också till Per och Tommy som kom så långt i en tuff konkurrens, säger Peter Söderström, avdelningschef koncerninköp.

Martin Jakobsson nominerades för sitt arbete som projektledare för upphandlingen av hybridoperationssalar till Bild och Interventionscentrum (BoIC)

Per Norstedt och Tommy Malmström nominerades för arbetet som projektledare för upphandlingen av Patos, där patologin digitaliseras från remiss till svar i hela Västra Götalandsregionen.

Frågan går till vinnaren, Martin Jakobsson: Hur är känslan när man vunnit detta ärofyllda pris?
-Fantastiskt roligt, säger Martin. Jag vill verkligen lyfta fram att detta är resultatet av ett lagarbete, där jag varit projektledare.

- Det har i detta projekt varit både utmanande och roligt att arbeta med en så kompetent projektgrupp på Sahlgrenska, som ställt högre krav på funktion än någon gjort tidigare. Gruppen har hållit fast vid sina krav genom en tidskrävande upphandling, där vi slutligen - i en konkurrenspräglad dialog - kunde erbjudas en lösning som uppfyller alla krav på funktion.

- Jag vill också lyfta alla mina kollegor på koncerninköp där jag verkligen uppskattar vår sammanhållning, att  vi samarbetar och hjälper varandra och gör det möjligt för alla att utvecklas. Det är förutsättningen för att kunna genomföra sådana här projekt.

Motiveringen till Handslaget 2015

Genom en konkurrenspräglad dialog upphandlades en världsunik operationsavdelning av Västra Götalandsregionen där Martin var projektledare. 

Upphandlingen har fokuserat på innovation och dialog med leverantörerna, där Sahlgrenska definierade ett behov utan att begränsas av vad som tidigare gjorts. Upphandlingen har resulterat i att de har lyckats upphandla något som tidigare inte fanns på marknaden, de har ställt andra och högre krav än någon annan, fått internationella leverantörer att samarbeta för att lösa behovet och de har lyckats hålla budget. Viktigast av allt är att kirurgerna får helt nya möjligheter att använda 3D-bilder under pågående operation till nytta för patienterna.

Senast uppdaterad: 2019-08-30 11:48