Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Upphandlingspriset 2019 gick till Västra Götalandsregionen

Monica Gunnarsson

Trots hård konkurrens bland sex noga utvalda nominerade var det Monica Gunnarsson och Västra Götalandsregionen som kammade hem priset.

- Monica är mycket väl värd vinsten. Hon lyckas med konsten att dels göra mycket bra upphandlingar, men också få både verksamheter, leverantörer och branschorganisationer nöjda. Monica nominerades till Upphandlingspriset 2019 av en leverantör, säger Ingemar Sesevic, stolt chef till Monica.

Juryns motivering 

I tider när det pratas allt mer om dialog mellan upphandlare och leverantörer kan årets vinnare av Upphandlingspriset luta sig tillbaka på mångårig erfarenhet av dialog. Dialogen har skett i flera upphandlingar under många år i flera olika former,: fysisk hearing, virtuell hearing på nätet och förfrågningsunderlag på remiss. I dialogen har årets vinnare lyckats få med sig alla typer intressenter i dialogen: brukarorganisationer, den egna verksamheten, upphandlingsenheten samt leverantörer och branschorganisationer. Det kryddat med en systematisk och konsekvent uppföljning av upphandlade avtal där resultatet av uppföljningen direkt har påverkat kommande upphandlingar gör att vinnare av Upphandlingspriset är Monica Gunnarsson.

Upphandlingsdagarna är Sveriges största konferens och mötesplats för svensk och europeisk offentlig upphandling

Upphandlingsdagarna är mötesplatsen där upphandlare, leverantörer och stödorganisationer träffas för att skapa de bästa förutsättningarna för det offentliga Sverige. Det nya Upphandlingspriset delas ut till en eller flera personer som genom sitt engagemang och kunskap bidragit till bättre offentliga affärer och större nytta för Sveriges ekonomi. Personen är en förebild och med sin erfarenhet och insikt bidrar hen till utvecklingen av det offentliga Sverige. Priset delades ut på Upphandlingsdagarnas bankettmiddag den 15 januari 2019.

 

Senast uppdaterad: 2019-08-30 11:55