Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dekorer och färger

Västra Götalandsregionens visuella profil är uppbyggd av logotypen, fastställda dekorer, typografin och 13 olika färger.

Dekoren hämtar sina former från märket, "trekanten" i logotypen. Dekorerna finns endast i fem av våra 13 färger. Dekorerna får inte användas i andra färger. Varje dekor består av två toner och får inte ändras. Ljus ton är 70 procent av fullfärg (alternativt 30 procent opacitet).

Att använda dekorerna

Dekorernas grundutförande är fastställt och får inte ändras. Däremot är det tillåtet att göra egna beskärningar av dekorerna. Lägg märke till att dekorerna är formgivna för att i de flesta fall vara utfallande. Undvik att göra utsnitt ur dekorerna i form av till exempel cirklar eller trianglar.

Färger

Västra Götalandsregionens visuella profil innehåller 13 färger som är utvalda för att fungera sinsemellan. Användningsområden kan till exempel vara diagram, ramar, rubriker och färgplattor. I den Visuella profilen hittar du färgkoder för tryck på bestruket och obestruket papper, för digitala medier och skärm, målning, skyltproduktion med mera.

Dekorerna finns endast i fem av våra 13 färger. Dekorerna får inte användas i andra färger. 

Färgprover för tryck

Observera att olika färger/färgblandningar används vid tryck på bestruket respektive obestruket papper. Detta för att uppnå så exakt färgnyans som möjligt, oberoende av papperskvalitet. Färdiga färgprover att använda som referens kan beställas via visuellprofil@vgregion.se.


Senast uppdaterad: 2016-12-29 13:11