Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Alltid hållbarhet i tanken

Publicerad:

Så står det på Västra Götalandsregionens (VGR) två nya gröna gasdrivna lastbilar som sedan ett par veckor rullar i Göteborgsområdet. VGR är bland de första i Sverige som skaffat gasdrivna tunga lastbilar, och i tätortstrafiken gör de störst hälso- och klimatnytta.

De två splitter nya lastbilarna av märket Scania P 340 (Euro 6), är de första tunga fordonen i Regionservice transporter som kan köras på gas, och främst biogas. De ska användas för att köra förbrukningsartiklar, textil och andra produkter till sjukhusen i Göteborgsområdet från Sisjödepån som är VGR:s centrallager.

VGRfokus artikel

Miljömålsarbete ger resultat

- 2018 hade Västra Götalandsregionen minskat sina koldioxidutsläpp med 66 procent jämfört med 2006. Målet enligt Miljöplan 2017 - 2020 är en minskning med 80 procent till år 2020. VGR:s bilflotta består idag av 80 % gasbilar. Dessutom är det 361 stycken av Västtrafiks totalt cirka 2 000 bussar som drivs på gas, berättar Anna Teghammar, miljöstrateg Koncernkontoret.

https://www.vgregion.se/miljomaltransporter

Publicerad: