Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny miljöchef utsedd

Publicerad:

Västra Götalandsregionens nye miljöchef blir Gustaf Zettergren som sedan 2014 är ansvarig för energifrågorna på miljöavdelningen på Koncernkontoret. Gustaf har erfarenhet av att leda och driva hållbarhetsarbete inom både privat och offentlig verksamhet.

Catharina Fyrberg
Foto: Catharina Fyrberg

- Efter en gedigen process med många kvalificerade sökande har vi nu utsett den person vi bäst anser motsvarar våra förväntningar. Gustaf är en ledare med stor potential att driva och utveckla Västra Götalandsregionens miljöarbete och bidra till det gemensamma arbete med hållbar utveckling, säger Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör. 

I uppdraget ingår att leda miljöavdelningens utvecklingsarbete i samverkan med olika aktörer i Västra Götaland inom främst energi, transport,  livsmedel och gröna näringar samt mode och textil. Dessutom ingår ansvaret för stöd och samordning av Västra Götalandsregionens egna miljöarbete.

- Min roll som avdelningschef, för 15 medarbetare som tillsammans arbetar med genomförande av miljönämndens beslut, blir framför allt att stötta dem i våra samhällsviktiga uppdrag. Det ser jag mycket fram emot liksom att få jobba strategiskt med miljöfrågor både i vår interna verksamhet och vårt regionala utvecklingsuppdrag säger Gustaf Zettergren.

- Västra Götalandsregionens arbete med hållbar utveckling är bra och vi är många som jobbar för att det ska bli ännu bättre. Vi ska fortsätta dra nytta av vår egna stora organisation och vårt regionala utvecklingsuppdrag för fler insatser. Det gynnar både näringslivet i Västra Götaland och vår omställning mot ett fossilfritt och i övrigt mer miljömässigt hållbart samhälle. Våra erfarenheter ska spridas - också internationellt - och bidra till att Västsverige går före inom fler områden, fortsätter Gustaf Zettergren.

Gustaf Zettergren tillträder som Västra Götalandsregionens miljöchef den 12 juni. Rekrytering av en ny miljöstrateg för energiområdet inleds inom kort.

Ur Gustafs CV

Gustaf som i grunden är civilingenjör (Industriell Ekologi) från Chalmers och Magister från GU (Naturvetenskaplig problemlösning) arbetade innan han började på Västra Götalandsregionen på SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik, numera en del av RISE koncernen. I den rollen var Gustaf bland annat projektledare för projektet Food Port kring livsmedelslogistik som Västra Götalandsregionen medfinansierade. Bland tidigare uppdragsgivare finns Consat Sustainable Energy Systems och Albany International. Både studier och arbete har tidvis skett utomlands, bland annat i USA och England.

Familjen består av fru och tre barn och till övriga fritidsintressen hör skog och natur, en del av arvet från uppväxten i Småland. Till det har tillkommit segling på Västkusten. Och familjebilen är självklart en elbil. 

Miljöarbete i Västra Götalad

Gustaf Zettergren

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: