Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Processledare för klimatväxling sökes

Klimatväxling bidrar till VGR:s eget klimatarbete

Vill du vara med och utveckla och driva det regionövergripande klimatväxlingsprogrammet för Västra Götalandsregionens egna verksamheter? Och hållbart resande inom vår organisation? Miljöavdelningen söker en processledare till och med 2019-08-31 med möjlighet till tillsvidareanställning.

Som en i arbetsteamet på miljöavdelningen kommer du att ansvara för att utveckla och driva klimatväxlingsprogrammet för Västra Götalandsregionens egna verksamheter. Det avgiftsbelägger tjänsteresor med privat bil och flyg, och de insamlade medlen används för att minska klimatpåverkan från VGR:s verksamheter, enligt miljöplan 2017-2020.    

Delar av medlen används till insatser inom hållbart resande och en stor del av rollen innebär att vara processledare för hållbart resande i Västra Götalandsregionen. Det innebär att vidareutveckla verksamhetens strategiska arbete inom området i samverkan med aktörer inom organisationen men också med externa kontakter. Du ska fortlöpande planera, följa upp och redovisa resultaten av insatserna på området.

Inom ramen för klimatväxlingsprogrammets åtgärder kommer du även att initiera och koordinera insatser inom andra områden, så som transporter, energi och livsmedel, för att minska verksamhetens klimatpåverkan. 

Krav på utbildning och erfarenhet

Du har relevant högskoleutbildning, gärna med miljö- och hållbarhetsinriktning. Vi ser helst att du har några års arbetserfarenhet. Du har också förmåga och erfarenhet av att leda utvecklingsprocesser i samverkan utifrån en förståelse för dina samverkansparters villkor och förutsättningar.  

Det är meriterande om du har samverkat med politiska system eller har erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation.

Vi tror att du är en strukturerad och resultatinriktad person med stort engagemang, och en god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du är även van att samverka över gränser och underhålla och utveckla nätverk samt kan arbeta självständigt.

Läs hela platsannonsen för processledare klimatväxling

OBS Sista ansökningsdag 17 juni!

Klimatväxling

Senast uppdaterad: 2018-06-13 12:50