Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukhusmaten blir godare och mer klimatsmart

Publicerad:

Maten på Västra Götalandsregionens sjukhus ska bli både godare och mer klimatsmart. En gång i månaden träffas kockar från sjukhusköken för att laga mat tillsammans med den välkände Göteborgskocken Pelle Danielsson.

Pelle Danielsson drev under många år finkrogen Hos Pelle, en restaurang som var känd för att göra svensk husmanskost till matkonst. Att använda råvaror i säsong och att använda mycket grönt har alltid varit en självklarhet för Pelle. Inte minst den svenska trotjänaren kål, som han till slut ägnade en hel kokbok.

VGRfokus artikel " Nu ska sjukhusmaten bli lika god som på finkrogen"

Klimatväxling ger minskade utsläpp från sjukhusmaten

Syftet med projektet som driva av Regionservice Område måltider är att utveckla klimatsmarta och vegetarisk måltider med hänsyn tagen till sjukas behov. På så sätt ska klimatutsläppen minskas från de 3 300 000 portioner som serveras per år.

Samtidigt som kockar och medarbetare i köket förstår vikten av att minska klimatpåverkan, ska projektet underlätta för  gäster och kunder att göra klokare val i restaurangerna. Och detta kan leda till att öka andelen som äter vegetariskt som i sig är klimatsmart.  

Klimatväxling

Linda Martinsson

Områdeschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Pia Damstén

Pia Damstén

Miljöstrateg – Klimatväxlingsprogram och Hållbart resande
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: