Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionens första officiella klimatbokslut

Nu har Västra Götalandsregionen (VGR) tagit fram sitt första klimatbokslut för sina koldioxidutsläpp, som 2021 från hela organisationen uppgick till nästan 235 000 ton. VGR:s totala direkta utsläpp beräknas ha minskat med 12 % jämfört med 2020, även om det delvis kan förklaras som en effekt av pandemiläget.

Ett klimatbokslut för Västra Götalandsregionens verksamheter är framtaget för första gången. Det är en del av statusrapporten för det första året med Miljömål 2030 som redovisades för miljönämnden 8 april.

Arbetet med klimatbokslutet är ett samarbete där beräkningsmetoder och framtagande av kvalitativa data kommer att utvecklas kontinuerligt. Vissa av siffrorna är i dagsläget osäkra men det ger sammantaget en bra bild av att vi som stor organisation rör oss åt rätt håll, säger Aida Karimli, (C) vice ordförande miljönämnden, VGR.

Miljönämndens pressmeddelande 2022-04-13

Statusrapport inklusive Klimatbokslut VGR 2021 (sid 15ff) (pdf)

Färdplan klimat inklusive klimatbokslut

VGR och klimatet

Profilbild av Anna Teghammar

Anna Teghammar

Miljöstrateg – Klimat
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Lars Berko

Lars Berko

Enhetschef intern miljöstrategisk utveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-08-02 08:43