Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klimatsmart mat på våra fat

Inom Västra Götalandsregionen serveras mer än 3 000 000 måltider om året. Maten som serveras på våra restauranger, sjukhus och skolor bidrar till utsläpp av växthusgaser, dessa vill vi minska. Du som arbetar med planering, inköp, tillagning eller servering av mat kan bli mer klimatsmart genom att göra webbutbildningen ”Klimatsmart mat”. Lär dig mer om goda och hälsosamma måltider med låg klimatpåverkan. Gör utbildningen idag.

VGRfokus om klimatsmart mat på sjukhusen

Praktiska tips för minskad klimatpåverkan

Syftet med webbutbildningen är att öka kunskapen om matens klimatpåverkan och hur vi steg för steg kan minska matens klimatpåverkan utan att göra avkall på kvalitén. Utbildningen ger dig praktiska tips och argument, samt stimulerar till fortsatt arbete på din arbetsplats för att minska matens klimatpåverkan. 

Så går utbildningen till

Webbutbildningen är gratis och tillgänglig för alla. Den tar cirka 45–60 minuter att göra och kan göras enskilt eller tillsammans i grupp. Du kan när som helst pausa utbildningen och sedan fortsätta där du slutade. Du når utbildningen från en dator, surfplatta eller mobil. Använd gärna utbildningen som en del i utvecklingsarbetet på din arbetsplats och diskutera idéer, resultat och förslag efteråt.
Till utbildningen på Lärportalen 

Maten – en nyckel i miljö- och klimatarbetet

Maten har stor klimatpåverkan och är därför en viktig del av Västra Götalandsregionens miljöarbete och klimatomställning. För att nå internationella, nationella och regionala klimatmål behöver matens klimatpåverkan minska. Webbutbildningen utvecklades i samarbete mellan Koncernkontorets miljö- och livsmedelsexperter, forskningsinstitutet RISE och representanter från Västra Götalandsregionens måltidsverksamheter. Utbildningen finansieras av Västra Götalandsregionens miljönämnd och av medel från klimatväxlingsprogrammet.

Läs mer

Miljöplan 2017-2020
Klimatväxling
Klimat2030

Anna Teghammar

Handläggare, miljöfrågor
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-02-02 15:15