Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uppföljning målområde livsmedel

Andelen ekologiska livsmedel var 2018 oförändrad jämfört med förra året och andelen var 46 procent. Klimatpåverkan från sjukhusmåltiderna har minskat med 8 procent sedan 2016 som en följd av ändrade livsmedelsval i menyplaneringen. Klimatpåverkan från den totala mängden livsmedelsinköp gick tillbaka till basåret 2016 års nivå.

Västra Götalandsregionen köpte under 2018 in livsmedel för drygt 145 miljoner kronor.

Regionservice ansvarar för köks- och restaurangverksamheten på sjukhusen som utgör nästan tre fjärdedelar av den totala livsmedelsbudgeten och har därför en viktig roll i arbetet med hållbara livsmedelsval.

Se beskrivning, diagram och figurer

Uppföljning målområde livsmedel 2018

 Uppföljning målområde livsmedel 2017

Uppföljning målområde livsmedel 2016

Anna Teghammar

Regionutvecklare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-04-08 19:30