Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Uppföljning målområde livsmedel

Andelen ekologiskt ökade med två procentenheter till 48 procent. Klimatpåverkan från sjukhusmenyerna har minskat med 24 procent sedan 2016 som en följd av mer vegetabiliska proteiner i menyplaneringen. Klimatpåverkan från den totala mängden livsmedelsinköp var 3 procent.

Västra Götalandsregionen köpte under 2019 in livsmedel för drygt 130 miljoner kronor.

Regionservice ansvarar för köks- och restaurangverksamheten på sjukhusen som utgör nästan tre fjärdedelar av den totala livsmedelsbudgeten och har därför en viktig roll i arbetet med hållbara livsmedelsval.

Se beskrivning, diagram och figurer

Uppföljning målområde livsmedel 2019

Uppföljning målområde livsmedel 2018

 Uppföljning målområde livsmedel 2017

Uppföljning målområde livsmedel 2016

Anna Teghammar

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-24 09:09