Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen i Almedalen

Fotograf: Helena Kryssman

Almedalsveckan i Visby är Sveriges största politiska mötesplats och en möjlighet för VGR att synas och påverka i frågor som är viktiga för Västra Götalands utveckling. Politikerveckan var inställd 2020 med anledning av coronasmittan. Västra Götalandsregionen kommer inte att medverka med arrangemang under 2021.

–Västra Götalandsregionen har medverkat  i Almedalen för att påverka lagstiftning och lyfta frågor som är viktiga för Västra Götaland och våra invånare, säger Charlotta Lundström, projektägare för VGR i Almedalen.

Sedan några år tillbaka samarbetar Västra Götalandsregionen​, Göteborgs Stad, Göteborgs universitet, Chalmers, Västsvenska Handelskammaren, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde och Högskolan Väst under ett och samma tak i Almedalen – den Västsvenska Arenan.

På så sätt vill man mer samlat kunna påverka frågor på nationell nivå ur ett regionalt perspektiv, i en riktning som gynnar västsvenska intressen.

Tillsammans ordnar vi seminarier, möten och debatter. Västsvenska Arenan har ett brett västsvenskt perspektiv och här möter du olika delar av vår region och våra verksamheter. 

Politikerveckan 2021

Regionstyrelsen har 2020-10-20 beslutat att Västra Götalandsregionen inte ska delta i samverkansplattformen Västsvenska Arenan, och anordnar inte heller andra arrangemang Almedalsveckan på Gotland 2021. Eventuellt medverkan under Almedalsveckan sker helt på politisk nivå, och stöd från tjänstepersoner till förtroendevalda sker i första hand digitalt.

Seminarier & intervjuer

Här samlar vi information om alla aktiviteter 2019. Allt från intervjuer och livesändningar till publicerade artiklar.


Senast uppdaterad: 2022-04-26 07:17