Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Högsbo specialistsjukhus – idag togs första spadtaget

Susanna Cassberg, fastighetsnämndens ordförande i Västra Götalandsregionen, Birgit Lövkvist, vice ordförande för Sjukhusen i väster och Per-Anders Ericsson, regionchef för Hus Göteborg, Skanska. De står med spadar i händerna.
Första spadtaget är nu avklarat för bygget av Högsbo specialistsjukhus. Ett körsbärsträd planterades gemensamt av Susanna Cassberg, fastighetsnämndens ordförande i Västra Götalandsregionen, Birgit Lövkvist, vice ordförande för Sjukhusen i väster och Per-Anders Ericsson, regionchef för Hus Göteborg, Skanska.

Fredagen den 18 oktober togs första spadtaget för byggnationen av Högsbo specialistsjukhus. Istället för ett traditionellt spadtag fick representanter från fastighetsnämnden i Västra Götalandsregionen, Sjukhusen i väster och Skanska plantera ett körsbärsträd.

Trädet står som en symbol för det nya sjukhuset som nu börjar växa fram i Högsbo, som ska bli ett modernt närsjukhus som karaktäriseras av nya arbetssätt i kombination med nya it-stöd.

– En stor del i omställningen av vården är att stärka patientens roll och medverkan i den egna vården, genom till exempel användandet av nya digitala hjälpmedel. Med en mer tillgänglig och nära vård kan resurserna inom vård och omsorg användas bättre och på så sätt räcka till fler, säger Birgit Lövkvist, vice ordförande för Sjukhusen i väster.

Genom att etablera nya specialistsjukhus byggs den öppna specialistvården i Göteborgsområdet ut etappvis. Högsbo specialistsjukhus är först ut. Här kommer det finnas operation, mottagning samt resurser för bild- och provtagning för såväl vuxna som barn.

– Byggandet av Högsbo specialistsjukhus är en viktig del i arbetet för att utveckla och förstärka närsjukvården i Göteborgsområdet. Att bygga ett helt nytt sjukhus är ett spännande uppdrag och det är viktigt att hela tiden arbeta i samverkan med verksamhet och patienter, så att vi bygger det sjukhus som behövs för att kunna erbjuda invånarna en riktigt bra vård, säger Susanna Cassberg, fastighetsnämndens ordförande i Västra Götalandsregionen.


Senast uppdaterad: 2019-10-18 14:43