Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Högsboprojektet i AI-samarbete med högskolan i Borås

Sjukhusen i väster har tillsammans med Regionservice gått in i ett gemensamt projekt med Högskolan i Borås för att hitta innovativa lösningar för operationsverksamheten.

- I samband med att vi på Regionservice och Högskolan i Borås skulle konkretisera samarbetet och identifiera ett case som vi kunde jobba med, kopplade vi det till projektet Högsbo specialistsjukhus och målet om nytänkande och innovation, säger Martina Thelfer, utvecklingschef på Regionservice och ansvarig för delprojekt Försörjning och service i Högsboprojektet.

Högsbo specialistsjukhus har högt ställda produktionsmål kring nyttjande av operationssalar. Det kommer att ställa krav på nya arbetssätt, avseende såväl operationsverksamhet som stödfunktioner. Regionservice och Sjukhusen i väster var överens om att det skulle vara intressant att analysera hur AI kan användas för att optimera nyttjandet av operationssalar.  

- Vi förväntar oss att projektet ska ge en ökad förståelse för hur AI skulle kunna användas för att underlätta daglig omfallsplanering på en operationsenhet, med hänsyn till alla berörda processer, säger Åsa Holmgren, projektledare Vårdverksamhet och arbetssätt, Högsbo specialistsjukhus.

Projektet är av utforskande karaktär, pågår fram till hösten och genomförs med ett antal workshops där högskolans forskare, studenter och representanter från Högsboprojektet medverkar.

Läs mer om projektet AI för optimerad fastighetsutveckling och -förvaltning på Högskolan i Borås webbplats.


Senast uppdaterad: 2021-05-24 15:14