Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Våra cirka 50 medlemmar har sina unika förutsättningar, kompetenser och smarta lösningar att inpireras av för att tillsammans utveckla skolmåltiderna.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen och medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland. 

Nu ny webbsida! 

Webbplatsen finns numera hos RISE.

Till Skolmatsakademins nya webbplats

 

Regionala projekt

Vi driver och medverkar i regionala utvecklingsprojekt med anknytning till offentliga måltider, bland annat inom områden som kompetensförsörjning och integration.