Genomförda aktiviteter

Vill du ha minnesanteckningar, sprida vidare materialet till dina kollegor eller är du kanske nyfiken på våra andra utbildningsdagar?
Här hittar du sammanfattningar, material, presentationer och bilder från våra tidigare genomförda utbildningar.
-
Tillsammans med James Ebbezon, kock och projektkoordinator för Lokal Meny - Lokalproducerat väst, som har lång arbetslivserfarenhet från fiskspisen på gourmet restauranger väl som skolköket!
-
Den 18 november 2020 samlades ett 60-tal medlemmar för en digital nätverksträff. Här kan du ta del av presentationer och en film från träffen.
-
Den 12 maj samlade Skolmatsakademin ett 50-tal deltagare från nätverket för en digital nätverksträff. Temat för dagen var blå proteiner.
-
Hur skapar vi en bra måltidsmiljö och hur kombinerar den med ett måltidspedagogiskt arbete? Vi fördjupade oss in detta under en eftermiddag i december. Dagen genomfördes som en del av Skolmatsakademins folkhälsoprojektet Väl godkänt för skolmåltiden och riktar sig till lärare, rektorer, kostchefer, folkhälsa, måltidsutvecklare, köksmästare och kockar.
-
Skolmatsakademin tillsammans med gästföreläsaren Kajsa Lamm lyfte under seminariet Sinnen och goda måltider om matlust och ätsvårigheter hos våra gäster.
-
Under sportloven i västra götalandsregionen arrangerade Skolmatsakademin två utbildningsdagar på tema: Det nordiska skafferiet – växtbaserad matlagning med nordiska råvaror. Kursledare var Daniél Kallonas, kökschef på Skaparskolan som bl.a. utnämnts till Årets klimatkök 2019 av White Guide junior.
-
Från och med den 1 januari 2020 så blir Barnkonventionen svensk lag. Den 19/11 samlades drygt 60 kockar, måltidschefer och folkhälsostrateger i hörsalen på RISE i Göteborg, för att lära sig mer om hur vi kan jobba med barnkonventionen inom offentliga måltider.
-
Hur kan ökad valfrihet bidra till minskat antal specialkoster och ökad kreativitet i köket? Detta diskuterades vid seminariet om flervalsmodellen tillsammans med Bollebygd och Marks kommun.
-
Ett proaktivt arbete med att minska matsvinnet är ett måste för att både nå klimatmålen samt öka andelen ekologiskt. Att återvinnarester och kan dessutom bli en fantastisk resurs, smakförstärkare och källa tillkreativitet i köket!
-
Hållbarhet och lokalproducerat var fokus vid inspirationsdagen i Munkedals kommun. Ett 30-tal medlemmar från Skolmatsakademin fick uppleva en lärorik dag med både studiebesök på gård och skola, samt föreläsningar och kunskapsutbyte.
-
Den 22/5 samlades ett 20-tal kockar och kökschefer på Godegården i Järpås för att lära sig mer om ekologisk odling, konsten att driva ett modernt lantbruk samt det gröna proteinskiftet.
-
Vid två tillfällen under April arrangerade skolmatsakademin matlagningskurs i växtbaserad matlagning.
-
Den 8 maj samlades drygt 70 deltagare från 30 olika medlemsorganisationer i Skolmatsakademin på RISE för att nätverka och prata matsvinn.
-
Den 13/2 samlades 70 medlemmar från Skolmatsakadmein på Samskolan i Göteborg för att lära oss mer om värdskap, bemötande och sociala medier.
-
Torsdagen den 31/1 arrangerade Skolmatsakademin ett webbinarium om Specialkost och födoämnesallergier, i samarbete med Mattanken och Måltid Sverige.
-
Temat för dagen var framgångsrika hållbara skolmåltider, där deltagarna bjöds på många goda exempel, t.ex: Matsvinn 2.0 i Härryda, Lokalproducerat och måltidspedagogik i Munkedal, Mer växtbaserat på tallriken i Tranemo samt mycket mer.
-
Tisdagen den 13/11 samlades vi i Falköping för slutseminarium och examination av en ny kull peppade måltidspedagoger inom Skolmatsakademin.
-
Kan man inkludera elever i utanförskap med hjälp av skolrestaurangens meny? Hur kombinera vi skandinaviska råvaror med smaker från andra kulturer? Ett 40-tal av skolmatsakademins medlemmar samlades i oktober för ett seminarium om matkulturer och möten i skolrestaurangen.
-
Den 9/10 arrangerade Skolmatsakademin en halvdagsutbildning i födoämnesallergier och specialkost med Helena Kellnor, Dietist och föreläsare.
-
En spännande heldag i Borås där vi, tillsammans med drygt 70 st av skolmatsakademins medlemmar, fick lära oss om hur vi bemöter matgäster med neuropsykiatriska diagnoser.