Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

181113 Måltidspedagogik i Falköping

Tisdagen den 13/11 samlades vi i Falköping för slutseminarium och examination av en ny kull peppade måltidspedagoger inom Skolmatsakademin.

Vår praktikant Julia Hansson hängde med oss på seminariet i måltidspedagogik. Såhär skriver hon om dagen:

Tisdag den 13/11 deltog jag på ett seminarium om måltidspedagogik med fokus på varför man ska integrera mat och måltider i den pedagogiska verksamheten. Vi fick ta del av hur man kan öka barns intresse för mat på ett roligt och enkelt sätt, samtidigt som man jobbar med läroplanen och de nationella målen för folkhälsa och miljö. Goda exempel presenterades av de nyblivna måltidspedagogerna som berättade om sina projekt som pågått under hösten. Vi stötte på Maja Majs och Beta Beata, flertalet håriga smörgåsar och många andra kreativa tilltag för att implementera pedagogiken i verksamheten. Exempel på aktiviteter från dessa projekt fick vi smaka prov på under eftermiddagens workshops med olika teman där vi fick testa på och inspireras. Dagen avslutades med att uppmärksamma och certifiera de nya måltidspedagogerna.