Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

191007 Flervalsmodellen i Bollebygd och Marks kommun

Hur kan ökad valfrihet bidra till minskat antal specialkoster och ökad kreativitet i köket? Detta diskuterades vid seminariet om flervalsmodellen tillsammans med Bollebygd och Marks kommun.

 Flervalsmodellen är en innovativ modell med fokus på ökad valfrihet för matgästen. Flervalsmodellen infördes redan 2016 av Marks kommun och resultatet var slående. På kort tid lyckades man minska andelen specialkost, öka matgästernas valfrihet samt kockarnas kreativitet. Sedan dess har flera andra kommuner hakat på.

Dagen inleddes med föreläsning om flervalsmodellen av Therese Lindh, måltidschef, Bollebygds kommun. Marks representanter från Marks kommun fanns också på plats och berättade om likheter och skillnader med deras flervalsmodell.

Efter fikapausen delades deltagarna upp i mindre grupper där de fick diskutera hur de kunde jobba med flervalsmodellen på hemmaplan.

Material från dagen:

Presentation flervalsmodellen>>

Sammanfattning workshop>>

Menyplaneringsuppgift från Marks kommun>>