Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Blå proteiner – Praktisk utbildning i digitalt format

Tillsammans med James Ebbezon, kock och projektkoordinator för Lokal Meny - Lokalproducerat väst, som har lång arbetslivserfarenhet från fiskspisen på gourmet restauranger väl som skolköket!

Utbildningen delades upp på två eftermiddagar.

Dag 1 - 11 november 2020

Dag ett gick vi igenom flera olika matlagningsmetoder samt att deltagarna fick ta del av en Köksuppgift i tre delar där de skulle test laga fisk utifrån flera av de matlagningsmetoder som presenterats, där till skulle de undersöka sina egna sjömatsinköp och granska dem utifrån information från WWFs fiskeguide.

Dag 2 - 2 december 2020

Dag två inleddes med en presentation av resultat från bland annat RISE som tittat närmare på sjömat utifrån näring i relation till klimatpåverkan.

  • Näringstät och klimatsmart, vilka blå proteiner ska vi servera?
  • Miljömärkningarna - en påminnelse om vad det är vi väljer
  • Hemuppgift: Deltagarna diskuterar och presenterar sina hemuppgifter.
  • Omvärldsanalys - forskning, fakta och fiske

Presentationerna och köksuppdrag

Länk: Här hittar du en presentation från dag 1

Länk: Här hittar du en presentation från dag 2

Utbildningsfilmer

För att ta del av utbildningsfilmerna och material skicka ett mail till skolmatsakademin@ri.se

Senast uppdaterad: 2021-05-05 16:17