Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Från hage till mage med minsta möjliga miljöpåverkan

I samarbete med Uddevalla kommun arrangerades denna föreläsningseftermiddag. Hur gör vi kloka och bra val i våra kök och restauranger?

Den 6 mars 2017 samlades ett 100-tal personer en eftermiddag på Bohusläns museum för att ta del av klimat- och miljöexperternas bästa tips för att göra kloka och bra val i våra offentliga kök och restauranger. Föreläsare var Britta Florén och Katarina Nilsson från RISE Research Institutes of Sweden, Jordbruk och livsmedel.

Eftermiddagen bjöd på en föreläsning med grundläggande information om hur mat, miljö och klimat hänger ihop, spännande quiz, en partiledardebatt och en mängd spännande och intressanta frågor och inspel från publiken.

Komplexa frågor har tyvärr inga enkla svar och det bli tydligt när detta ämne kommer på tal. Kvalitet, individuella värderingar, matens mervärden, lokalt näringsliv, biologisk mångfald, ett giftfritt samhälle, social hållbarhet och ekonomi är saker som hänger samman med maten på våra tallrikar.

Vi uppmuntrar till att man fortsätter jobba med dessa frågor i sina egna kommuner, stadsdelar och organisationer för att få en samsyn och en politisk riktning som gynnar så många faktorer som möjligt - för en måltid inom planets gränser! På återseende!

Eftermiddagen var ett samarrangemang mellan Uddevalla kommun, Skolmatsakademin och Bohusläns museum.

Dokumentation:

Presentation - Britta Florén & Katarina Nilsson, RISE Jordbruk och livsmedel >>

Inbjudan Från hage till mage 2017-03-06 >>

Senast uppdaterad: 2017-03-30 18:56