Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Måltidskvalitet – service, värdskap och måltidsmiljö

Under utbildningen i Måltidskvalitet inspirerade Lill Spenninge och Maria Wilbois i konsten att skapa en positiv måltidsupplevelse.

Lill Spenninge visade på hur man kan skapa en lustfylld måltidsmiljö i det offentliga måltidsrummet. Med förändring av färgsättning, val av möbler och ljussättning kan en skolmatsal uppfattas på skilda sätt. Under lunchen som intogs på Frölundaskolan fick deltagarna gå ”gästens väg” d.v.s. ta på sig glasögonen och granska vad som möter eleven när hen kommer till matsalen.

Under eftermiddagen berättade Maria Wilbois om hur man kan arbeta systematiskt med kvalitetsarbetet. Service är så mycket mer än ett leende. Det handlar om vad vi gör, när vi gör det och hur vi kan bli bättre.  

Sammanfattningsvis uppväckte dagen kreativiteten, inspirerade och gav verktyg att höja måltidskvaliteten till nya höjder.

Senast uppdaterad: 2017-10-11 16:20