Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Smaksättning av vegetariskt

Är det sant att vegetarisk mat inte smakar lika mycket som "vanlig" mat? Vi lärde oss mer om den femte grundsmaken Umami och andra nya smaksättare!

Den 16 februari samlade vi i en grupp skolkockar och måltidspersonal i Skövde med omnejd. Den 23 februari var det dags för ytterligare ett härligt måltidsgäng i Ed med kringliggande kommuner. Cookshops med umami, kreativitet och smaksättning av vegetariskt stod på schemat! Utbildare var Louise Dahl, ekologisk kock, hängiven grönsaksätare och uppskattad inspiratör via klimatmat.se.

I slutet av dagen hade vi det riktigt trevligt när det var dags att smaka av de fantastiska rätterna som hade skapats. Mums!

Vi hoppas att dagen gav alla deltagare inspiration till fortsatt vegetarisk matlagning, ett tillfälle att träffas och en möjlighet att utbyta erfarenheter mellan olika kök! På återseende!

Dokumentation:

Utbildningsmaterial (recepthäfte) >>

Foldern "Mat på hållbar väg" från WWF >>

Inbjudan Smaksättning av vegetariskt februari 2017 >>

Senast uppdaterad: 2017-03-30 18:44