Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Flervalsmodellen + Specialkost = Sant

Marks kommun och Skolmatsakademin bjöd in intresserade kockar, måltidspersonal, tjänstemän och chefer till en studiebesöksdag.

Den 1 mars 2017 genomförde Skolmatsakademin ett studiebesök för ett fyrtiotal deltagare på två skolor i Marks kommun. Under studiebesöken tog vi del av deras nya skolmatskoncept: Flervalsmodellen. 

Det var riktigt roligt att tillsammans få titta närmare på Ängskolan (grundskola) och Kunskapens Hus (gymnasium) som implementerat nya kreativa lösningar och lyckats hitta en fungerande modell som svarar väl mot de allt större kraven på specialkost hos matgästerna MEN som även bidrar till en större matglädje hos både kockar och matgäster. För att inte tala om att kreativiteten i köket ökar! 

Vi hoppas att vi genom denna dag kunnat inspirera till nya idéer i andra verksamheter runt om i regionen. Under den avslutande workshopen med tankesmedja kom det fram många intressanta funderingar och tankar att arbeta vidare med för de besökande.  

Dagen var ett samarrangemang mellan oss på Skolmatsakademin och kostenheten i Marks kommuns. Ytterligare ett tillfälle för studiebesök i Marks kommun är under planering och kommer preliminärt att ske i september 2017. Mer information kommer att gå ut i Skolmatsakademins nätverk.

Dokumentation:

Marks kommuns inledande presentation >>

Inbjudan Studiebesök Flervalsmodellen 2017-03-01 >>

Läs mer om Flervalsmodellen och studiebesöket på den Smakfulla bloggen >>

Senast uppdaterad: 2017-03-30 18:50