Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skolkockar på vift 2.0

Den avslutande aktiviteten på höstens skolmåltidsutbyte bestod av en studiedag i Göteborg med på temat Fisk!

Den 11 november 2016 hade Skolmatsakademin och de 7 deltagande kommunerna/utbildningsverksamheterna en gemensam och avslutande aktivitet på Skolmatsakademins skolmåltidsutbyte hösten 2016.

Skolkockar och måltidspersonal som följde med på studiebesöket fick både besöka Göteborgs fiskauktion i Göteborgs fiskhamn, äta sig mätta på massor av färska räkor & havets läckerheter samt bli runtguidade hos Bröderna Hanssons, en av de största leverantörerna av färsk fisk till våra offentliga restauranger i Västsverige.

Dessutom så hann vi med ett besök i Stadsjords högkvarter i Slakthuset. Där handlade det om urban stadsodling, hållbara städer och kvartersodlad fisk i stora plasttankar - som också fungerar som näring till akvaponiska växtodlingar, det vill säga växter och fisk som odlas sida vid sida i ett ekosystem. Superspännande med framtidsvibbar!

Studiedagen var som sagt en avslutande aktivitet på höstens skolmåltidsutbyten mellan verksamheter i:

  • Falköping & Uddevalla, 
  • Göteborg Askim-Frölunda-Högsbo & Öckerö, 
  • Munkedal & Lilla Edet samt 
  • Munkedal & Kunskapsförbundet Väst.

Inbjudningar som gått ut:

Inbjudan till skolmåltidsutbyte ht16 >>

Inbjudan till avslutande studiebesök 2016-11-11 >>

Senast uppdaterad: 2017-03-30 17:51