Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Styling & Matfotografi för offentliga kockar

Till alla blivande matfotografer och stylister i de offentliga köken:

Den 28 september 2016 samlades ett 40-tal offentliga kockar och måltidsbiträden på Vara konserthus för att inspireras och lära av den välrenommerade matfotografen Bianca Brandon-Cox och matstylist och matkreatör Karin Bohlin, också hon med ett flertal kokböcker och andra redaktionella uppdrag bakom sig.

Dagen bjöd på teori såväl som praktik i att äga budskapet av de offentliga måltiderna och den stolthet som finns i hantverket av att laga mat, matstyling och matfotografins hemligheter.
Tips, trix och viktiga saker att tänka på. 

Under dagen så kom vi även fram till att vi ville samla alla fina matbilder som började växa fram efter utbildningen, där man använder sig av sin nyvunna kunskap under hashtagen #offentligsmak (klickbar länk) 
Via sociala media (såsom Instagram) så kan man där bli både stolt och exalterad när man ser alla läckra matfotografier som gör våra skolmåltider till något att vara verkligt stolta över. Vi har länge vetat att de är bra MEN NU börjar kärleken, matglädjen, kvaliteten och hantverket även lysa igenom i våra publicerade bilder. ”Like” på den! ;)

Material från dagen

Bianca & Karin har sammanfattat dagens utbildning genom att producera 3 filmer åt oss. Filmerna innehåller en kort summering av dagen samt de viktigaste tipsen och grundpelarna när det kommer till matstyling och matfoto. Filmerna finns upplagda på Youtube. Använd gärna filmerna för att lära dig mer om detta ämne, fräscha upp minnet, repetera något särskilt eller sprida vidare till kollegor.

Hur hittar jag filmerna?

  1. Sök på Matstyling och matfoto för offentliga kockar på Youtube eller 
  2. Gå in direkt på Skolmatsakademins Youtube-kanal så hittar du filmerna.

Glöm inte #offentligsmak  så kan vi alla sakta men säkert förändra den invanda bilden av skolmåltiderna som inte längre stämmer!

Inbjudan som gick ut inför dagen:

Inbjudan till Styling och matfotografi 2016-09-28 >>

Senast uppdaterad: 2017-03-30 17:31