Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Beredskapshandbok för offentliga måltider 

Publicerad:

Livsmedelsverket arbetar med att ta fram en handbok som ska underlätta framtagandet av beredskapsplaner för måltider inom skola, vård och omsorg. Nu har Livsmedelsverket publicerat det utkast av handboken som var ute på samråd i slutet av år 2021 och som därefter justerats något. Orsaken är coronapandemin och kriget i Ukraina.  

Handboken vänder sig primärt till chefer för måltidsorganisationen och ska ge vägledning och praktiskt stöd för framtagande av egna beredskapsplaner. Målet är att handboken ytterligare öka beredskapen i måltidsorganisationerna samt att fler kommuner och regioner har en beredskapsplan för måltidsverksamheten.  

På Livsmedelsverkets hemsida hittar du utkastet samt flera exempel på hur kommuner och regioner redan valt att arbeta med krisberedskap. 

Länk till beredskapshandboken på Livsmedelverkets hemsida

Publicerad: