Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hallå där Gunilla

Välkommen Gunilla! För oss som varit med i Skolmatsakademin ett tag så känner vi ju igen dig sedan tidigare. Främst som måltidschef i Munkedals kommun men också som en av våra styrgruppsmedlemmar. Nu är det klart att du kommer ta över efter Elsa som verksamhetsledare för Skolmatsakademin. Hur känns det?


Det ska bli så roligt! Jag har varit en deltagare i Skolmatsakademins nätverk sedan starten och har medverkat i styrgruppen i många år också. Det ska bli spännande att se verksamheten från insidan och att utveckla nätverket vidare!

Hur ser du på den nya rollen och vad du har för förväntningar på den?

Jag kommer i min nya roll att få arbeta med de frågorna som jag brinner mest för – de offentliga måltiderna och då speciellt måltiderna inom skola/förskola. Samtidigt kommer en del annat nytt och kul få ta plats i arbetsbeskrivningen. Ser framemot att få besöka alla fantastiska verksamheter inom vårt nätverk och ta del av allt spännande som pågår.

Du har arbetat länge med offentliga måltider, kan du berätta lite kort för oss vem du är och vad gjort i tidigare roller?

Senast har jag verkat som Måltidschef i Munkedals kommun och där bland annat medverkat i Vinnova/SLV utvecklingsprojekt ”Ett nytt recept för skolmåltiden”. Dessförinnan har jag jobbat i olika offentliga organisationer i Västsverige, så offentliga måltider har varit mitt kall i drygt tre decennier.
En del av er i nätverket känner kanske igen mig från mitt uppdrag i Kost & Närings fokusgrupp för skola/förskola, där har jag varit aktiv de senaste 10 åren och medverkat i bland annat framtagandet av de nationella rekommendationerna för specialkost och anpassade måltider.

Nu väntar en härlig sommarledighet och sedan är det dags för Skolmatsakademin, när räknar du med att vara på plats hos oss?

I slutet av augusti kommer jag att finnas på plats men har också passat på att tanka av Elsa kunskap och information innan hon avslutar sitt uppdrag.

Njut nu av sommaren så ses vi i augusti!

Ja nu väntar en efterlängtad ledighet som för mig innefattar resor inom vårt vackra land, både norra och södra Sverige ingår i planerna. Därefter väntar en spännande höst med mycket matnyttigt och inspirerande aktiviteter i vårt nätverk. Vill passa på att önska er alla en skön sommar!

 

Intervjuad av Petra Forsblad, kommunikatör Skolmatsakademin