Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hallå där Helena Gustavsson, Skövde Kommun

Publicerad:

Skolmatsakademin har träffat Helena Gustavsson i Skövde kommun och haft ett inspirerande samtal om den internutbildning inom hållbarhet som nu genomförs i kommunens skolor.

Berätta om ert initiativ med interna måltidsutbildare! Hur fick ni idén?

Under pandemin hade vi inte möjlighet att utbilda/inspirera våra medarbetare som vi brukar. Det var strikta restriktioner och mycket utvecklingsarbete har stått still sedan pandemin slog till pga att vi inte har kunnat träffas. I våras när vi såg att det började vaccineras funderade vi på att det kanske löser sig snart. Då satte vi oss ner och spånade och kom fram till förslaget om interna utbildningar. Vi ville påbörja en mer intensiv satsning på hållbarhetsarbetet och då såg vi detta som en möjlighet.

Våra kockar som har ett extra intresse för något, ett extra driv eller är intresserade av utveckling såg vi kunde förmedla sin kunskap till kollegerna. Vi satte ihop en arbetsgrupp som fick spåna ihop ett hållbarhetsarbete/utbildningar.

Vanligtvis har vi en vecka mellan skolavslutning och midsommar, i år var det 2 veckor däremellan. Vi brukar passa på att lägga utbildningar där men nu hade vi plötsligt ännu mer tid. Under vecka 24 friställde vi helt alla kockar på gymnasium och högstadiet. Hela veckan var det utbildning för dessa kockar både teoretiskt och praktiskt. Det var jag, en enhetschef, vår livsmedelscontroller och måltidsutvecklare som höll i teoriutbildningarna och de utvalda interna kockarna höll i det praktiska. I slutet av veckan fick deltagarna göra en handlingsplan för hur de skulle jobba vidare under hösten i sina verksamheter. Under vecka 25 körde vi 2-3 dagar för vår personalpool.

Det blev mycket bra, utvärderingarna från både utbildarna och kockarna som deltog var mycket positiva. Vi kommer att fortsätta med intern utbildning för att det är ett upplägg som funkar bra i vår verksamhet. Eventuellt kommer vi att tillsammans med Skolmatsakademin att ge de utbildande kockarna utbildning/inspiration.

Vem kan bli intern måltidsutbildare? Hur många interna utbildare har ni?

Just nu har vi 5 måltidsutbildare och det kommer att vara grunden. Det handlar om intresse från medarbetaren, att ta egna initiativ, ha ett särintresse om något, att chefen ser potential i medarbetaren.

Vilka typer av utbildningar gör ni? Ge gärna exempel!

I den teoretiska delen pratar vi om bl a om Västra Götalands Regionens mål för hållbarhet. Annie Svensson på RISE håller en webbaserad klimatutbildning. Vi visar också en digital föreläsning med Maj-Britt Hellenius, professor och överläkare, som handlar om hållbarhet kopplat till hälsa. Sedan har vi gått igenom en utbildning/övning som Västra Götaland regionen har kring hållbarhet. 

Vilka positiva effekter ger detta i er organisation?

Det blev mycket bra. Framför allt att det gavs tid för planering och reflektion förutom utbildning ser vi ger positiva resultat. Det är kul att se att engagemanget hos våra medarbetare lyfts, det har varit så tydligt under utbildningen.

Är detta något ni kommer fortsätta med?

Verkligen! Under höstlovet kommer vi fortsätta satsa på den interna hållbarhetsutbildningen och då är det kockarna i våra övriga grundskolor som ska gå utbildningen. Vi har lyft hållbarhetsfrågan på alla APT:möten och det sprids för fullt. Det är extra kul att fortsätta när man lyckas engagera medarbetarna till att ta ännu ett steg i att utveckla verksamheten.

Kan ni rekommendera detta till andra?

Absolut! Det måste kanske vara en viss storlek på kommunen för att kunna göra som vi har gjort. Är det en mindre kommun får man göra på andra sätt men själva konceptet rekommenderar jag verkligen.

Publicerad: