Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationsfrukost med Johanna Björklund: Skolmåltiden som pedagogiskt verktyg

Publicerad: Uppdaterad:

Måltider i förskolan och skolan kan vara en arena där kunskap, demokratiska arbetssätt, ämnesövergripande samarbeten och en mångfald av pedagogiska metoder rustar ungdomar som lämnar skolan med handlingskompetens för hållbar utveckling. Var kan man börja och hur kan det organiseras?

Johanna Björklund

 

Johanna (tidigare följeforskare i Skolmatsakademins projekt Väl godkänt för skolmåltiden!) presenterar sina erfarenheter från forsknings- och utvecklingsarbete tillsammans med skolor.

Hon presenterar också den nya lärobok för lärarutbildning och fortbildning: Hållbar utveckling – Börja med maten! som beskriver vad lärande för hållbar utveckling utifrån mat och måltid kan innebära. 

Syftet med denna träff, arrangerad av Örebro Universitet, är att utbyta kunskap och skapa en plattform för ökad samverkan mellan akademi, näringsliv och omgivande samhälle.

När: tisdag 3 maj, kl. 08.00 - 09.00, frukost serveras från kl. 07.30

Var: ORU Innovation Arena - Labbet, Örebro universitet alternativt online (Zoom)

Länk till Örebro Universitet - Anmälan och mer information 

 

Publicerad:
Uppdaterad: