Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Känsla för mat och prat

Publicerad:
Barn i barnstol äter pommes frites

I vårt webbinar Hälsoarbete i skolan 1 får ni träffa folkhälsostrategerna inom kraftsamlingsområdet Friska barn i Skaraborg som arbetar med att förebygga fetma och övervikt. Nu har i möjlighet att sprida den senaste satsningen - Känsla för mat och prat. Det är en webbutbildning i två avsnitt med föreläsningar och dialogfrågor som riktar sig till dig som jobbar med barn och unga.

Kraftsamlingsområdet Friska barn i Skaraborg kommit fram till att vi tillsammans behöver bli bättre på att ha samma budskap ut till barn och föräldrar/vårdnadshavare oavsett vilken profession vi har.

Utbildningen är ett led i att få till en gemensam kunskapsbas. I  den första föreläsningen får vi träffa livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius där hon pratar om nya rön när det gäller kost vilket följs av tre frågor att diskutera efter avsnittet, gärna i grupper.

I det andra avsnittet föreläser retorikkonsult Jonna Nyberg på temat ”Att förstå och göra sig förstådd”. Avsnittet avslutas med tre frågor som kan diskuteras i grupper.

Båda avsnitten är cirka 40 minuter långa.

Känsla för mat och prat, är en del inom kraftsamlingsområdet Friska barn i Skaraborg, som startats med syfte att förebygga övervikt och fetma bland barn i Skaraborg. Detta arbeta görs i samverkan mellan Östra hälso- och sjukvårdsnämnden och Skaraborgs kommunalförbund.

Kompetensen inom Friska barn i Skaraborg är bred med lång erfarenhet av folkhälsoarbete inom kommunal sektor och hälso- och sjukvård. Målet är att skapa en hälsosam uppväxtmiljö för våra barn!

Vi på Skolmatsakademin rekommenderar varmt att ni alla inom skola och måltid tar del av dessa föreläsningar som har ett färskt och viktigt innehåll.

Länk till utbildningarna Friska barn i Skaraborg hittar du här: Friska barn i Skaraborg - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Publicerad: