Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny utbildning - Köksekonomi för offentlig måltidspersonal

Publicerad: Uppdaterad:

I slutet av januari släpps Skolmatsakademins tredje digitala utbildning för offentlig måltidspersonal. Upplägget följer Skolmatsakademins andra Grade-kurser i specialkost och livsmedelshygien.

Bild på förkläde med träslevar i fickan

 

Under kursens gång kommer du att få ta del av förinspelade föreläsningar på olika teman och bekanta dig med viktiga nyckelord att ha koll på. Kursledare är Billy Jörgensen, ekonomilärare inom måltidsbranschen, och Viktor Holm, restaurangkonsult och tidigare kock.

Utbildningen innehåller grundläggande förståelse för köksekonomi, hushållning och hållbarhet. Med utbildningen erbjuder vi en uppfräschning av enheter och omvandlingar samt vilka olika typer av resurser som finns och hur du hushållar med dem. Du får även lära dig mer om hur du kan motverka svinn, beräkna råvarukostnad, arbetskostnad, total produktkostnad och praktiska tips samt exempel i form av räknestugor där du får Billy och Viktor i räkneexempel. De två första avsnitten avslutas med varsitt quiz där du får testa dina nya kunskaper.

Efter genomgången kurs har du fått nödvändiga kunskaper inom köksekonomi som underlättar för dig när du arbetar i ett offentligt kök.

Publicerad:
Uppdaterad: