Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till ett nätverk för Hem- och konsumentlärare inom Skolmatsakademin!

Publicerad: Uppdaterad:

Vi i Skolmatsakademin har tidigare fokuserat mycket på måltidsorganisationerna i våra medlemskommuner. Det kommer vi fortsätta göra, men vi ser också att du som Hem- och konsumentlärare har en nyckelroll i skapandet av hälsosamma och hållbara matvanor i skolan.

Skolmåltiden, tillsammans med undervisningen i Hem och konsumentkunskap, bidrar till skolans hälsofrämjande uppdrag och utgör viktiga delar i lärandet om hållbar utveckling. Vi tror att vi båda har mycket att vinna på genom att kroka arm i dessa frågor! Vi vill därför skapa ett forum för erfarenhetsutbyte, frågeställningar, tips, inspiration som bidrar till ert arbete med att skapa hälsosamma och hållbara matvanor hos barn och unga.

Målgrupp

Hem- och konsumentlärare inom Skolmatsakademins medlemskommuner.

Syfte och mål

Skapa en plattform för nätverkande, samverkan, stöd och utbyte av erfarenheter kring arbetet med hälsosamma och hållbara måltider, samt i förlängningen bidra till skolans och kommunens folkhälsouppdrag.

Vill du vara med på ett första möte?

Anmäl ditt intresse till: skolmatsakademin@ri.se

Mer information om nätverket

Länk till inbjudan

 

Publicerad:
Uppdaterad: