Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Skolmatsakademins nätverksträff!

Publicerad: Uppdaterad:

Tema utveckling - Hur tar vi skolmåltiderna till nästa nivå? Hur vi kan utmana och inspirera medarbetare, uppgradera mottagningskök, ta tillvara på de kunskaper och resurser vi har inom organisationen, skapa en mer integrerad miljö tillsammans med kockar, biträden och skolpersonal samt ge matgästerna den bästa möjliga starten på dagen? Dagen bjuder på goda exempel, workshop och goda samtal.

Dagens innehåll i korthet

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Mer detaljer med tider för dagen kommer längre fram.

Nytt från Skolmatsakademin

Elsa Fries, Verksamhetsledare Skolmatsakademin

Nytt recept för skolmåltiden i praktiken.

Gunilla Mattsson m.fl. Munkedals kommun

Vi får följa med Munkedals kommun i projektet Ett nytt recept för skolmåltiden, med de tre huvudspåren – måltidsmiljön, det pedagogiska uppdraget samt hållbart, näringsriktigt och smakrikt på tallriken. Vi tar del av lärdomar, metoder och resultat från arbetet. 

Uppgradering av mottagningskök – en resa i tid och rum. 

Måltidsutvecklare Anna Lind, måltidsbiträde Ulrika Landén m.fl. Härryda kommun. 

Härryda kommun visar att kreativitet och nytänk och inte bara är en fråga för tillagningskök! Vi inspireras av deras systematiska gör-det-själv-arbete med måltidsmiljön, utrustning, utbildning, smakgranskning och empowerment hos medarbetarna.

Skolfrukostar – en bra start på dagen och i livet. 

Köksmästare Ida Lindgren och rektor Johanna Wiberg, Lerums kommun. 

Stenkulans skola är nominerad till både Årets frukostlyft samt årets matglädjeskola i Arlas Guldko 2021. Vi får höra mer om hur de genom engagemang, driv, och samverkan mellan gränserna kan servera kostnadsfri frukost enligt flervalsmodellen till elever och pedagoger varje dag – och skapa de bästa förutsättningarna för elevernas hälsa och hållbart lärande.

Information om dagen

Datum: 23/11 2021

Tid: 9.00 – 15.30

Plats: Dagen genomförs digitalt, anmälan görs via regionkalendern.

Målgrupp: Måltidschefer, måltidsutvecklare, kökschefer, kockar

Ladda ner programmet här

Publicerad:
Uppdaterad: