Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om Skolmatsakademins nätverksträff i november 2021

Publicerad: Uppdaterad:

Efter nästan två år av digitala möten fick vi äntligen träffa er medlemmar på en fysisk nätverksträff igen den 23 november förra året. Temat för dagen var Utveckling – hur tar vi skolmåltiderna till nästa nivå?

 

Vi inspirerades av flera föreläsare som bland annat Gunilla Martinsson och Johanna Bothén från Munkedal med ”Målet är måltiden”, och deras fantastiska arbete med skördemarknader och måltidsinfluencers i ”Ett nytt recept för skolmåltiden”.

Spännande att få ta del av lärdomar, metoder och resultat från deras 3 huvudspår som de fokuserar på, nämligen Måltidsmiljön, det pedagogiska uppdraget samt hållbart, näringsriktigt och smakrikt på tallriken.

 

 

Vidare fick vi lyssna på restaurang ”Gyllene gaffeln” på Stenkulans skola i Lerum som var en av de nominerade i Arla Guldko 2021.

Stenkulan berättade om sitt initiativ med gratis skolfrukost och det nära samarbetet mellan rektor Johanna Wiberg och kökschef Ida Lindgren.

Vilket gott exempel på när ett samarbete fungerar mellan olika professioner på skolan och vad deras engagemang, driv och samverkan kan leda till för elevernas hälsa och hållbart lärande.

Härryda visade hur deras kreativitet, nytänkande och närvaro kan lyfta mottagningsköken. Visst går det att steka fisk, baka bröd och laga mat från grunden i ett mottagningskök!

Vi inspirerades av Härrydas gör-det-själv-arbete med måltidsmiljö, utrustning, utbildning, smak-granskning och empowerment hos medarbetarna.

 

 

Efter en fantastisk god lunch som vi fick njuta av tillsammans var det dags för workshop med olika teman från föreläsningarna.

Deltagarna fick bearbeta all input de fått från föreläsningarna, samt även reflektera över hur de framöver kan implementera detta i sina egna verksamheter.

Många erfarenhetsutbyten och goda idéer växte fram som vi på Skolmatsakademin tar med oss till framtida planering!

 

 

 

Publicerad:
Uppdaterad: