Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu startar vi igång Future Kitchen 2021

Publicerad: Uppdaterad:
Michaela Holmberg, projektledare Future Kitchen

Det stora kompetensförsörjningsbehovet inom offentliga måltider behöver vara ett långsiktigt arbete. Så även om pandemin begränsar oss på olika sätt just nu är det viktigare än någonsin att vi står förberedda med våra kompetensförsörjningsplaner. För - förhoppningsvis är vi snart tillbaka till det ”normala” igen. Vår kollega Michaela Holmberg (på bilden, tar över projektledarrollen i Future Kitchen!) är därför i full gång för ta projektet till nya höjder tillsammans med er.

Arbetsmodellen Future Kitchen handlar om vägledning av individer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom praktik och strukturerat handledarskap får de kännedom och ett ökat intresse om branschen samt möjlighet att knyta kontakter i arbetslivet. Samtidigt innebär praktiktiden ett värdefullt utbyte även för köken som får får visa upp sin arbetsplats för potentiella, framtida, arbetskamrater. Flera tidigare projektdeltagare har påbörjat utbildning till kock alternativt till köksbiträde. Några har redan fått anställning!

Läs mer om projektet Future Kitchen

Informationsmöte för intresserade kommuner

Hittills har Future Kitchen varit inriktad på nyanlända, men det finns inget hinder att flera målgrupper kan komma i fråga. Nu är vi redo att låta fler nya kommuner arbeta tillsammans med oss i Future Kitchen. Är ni intresserade eller vill höra mer? Missa då inte informationsmötet för nya kommuner den 15 april.På mötet medverkar bland andra Validering Väst, och all värdefull information ni behöver för att starta upp arbetet i er kommun utlovas under mötet.

När: 15 april kl: 14.00-15.30
Hur: Digitalt via Teams
Anmälan: Anmäl dig här 

Ny KUB-handledarutbildning med Validering väst 

Genom projektet finns det nu även möjlighet att utbilda KUB-handledare i era kök.

När: 5 maj 13.00-16.00 och 11 maj 13.00-16.00
Hur: Kursen är uppdelad vid två tillfällen och sker digitalt via Teams.
Anmälan: anna.lindeblad@valideringvast.se

Webbaserad kurs i Livsmedelshygien för offentliga kök

Vi vill även göra reklam för nytt digitalt utbildningsmaterial som blir tillgängligt för er som medverkar i projektet. Kontakta michaela.holmberg@ri.se för mer information.

Michaela Holmberg

Projektledare för Future Kitchen, RISE
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad:
Uppdaterad: